Няма книга с правила, която да гарантира успеха на вашите стартиращи

...
Няма книга с правила, която да гарантира успеха на вашите стартиращи
Коментари Харесай

Грешките в маркетинга, допускани от предприемачите

Няма книга с правила, която да подсигурява триумфа на вашите стартиращи компании. Има обаче доста неща, които би трябвало да избягвате, в случай че не желаете шансът ви за триумф да пострада съществено. Три са най-често срещаните грешки сред бизнесмените, които би трябвало да си спестите на всяка цена.

Изчаквате, до момента в който получите готовия си артикул, с цел да започнете маркетинговата си дейност 

Ако чакате да имате изцяло подготвен артикул, с цел да започнете да го пускате на пазара, сте пропуснали времето, в което е можело да стигнете до вашата публика. Можете да го правите без даже да обсъждате продукта си.

Използвайте маркетинга на наличие, обществени медии и даже някои пиари, само че не за самия артикул. Можете да създадете първична реклама, че идва нещо огромно, без да разкривате какво в действителност е то. Въпросът е да започнете да пускате на пазара допустимо най-рано и по никакъв метод да не чакайте, до момента в който продуктът е подготвен.

Бъркате маркетинга със самореклама и прехвалени продажби

Често срещаната неточност е, че доста хора преглеждат маркетинга просто като прехвалени продажби. Те считат, че писането на изявления в блога за това какъв брой невероятни са или известия за пресата за това по какъв начин вършат гражданска война в своята промишленост е методът, по който правят маркетинг. 

Интервюирайте хората във вашето пространство, което оказва помощ да се установите връзка с този човек, движи насочения трафик, когато този човек споделя публикацията ви и издига вашата марка, когато хората, които четат изявлението, ви свързват с този човек, който е водач на мнение. Не се рекламирайте. Популяризирайте други.

Разчитате на краткосрочни резултати

Ежедневно се срещам със притежатели на започващи компании и постоянно фокусираме срещата си върху маркетинга от всевъзможен тип. В доста случаи през годините създателят се връща при мен няколко месеца по-късно, казвайки, че концепциите не работят. 

„ Кажете ми какво тъкмо сте създали и дано разберем какво не работи “, ще попитам. „ Публикувах две изявления в блога и нищо не се случи “, ще кажат те. 

Вижте, това е казусът. Хората желаят резултати, само че не желаят да работят. Маркетингът лишава време и фактът, че вашите две изявления в блога не са генерирали продажби, е изцяло без значение. Маркетингът изисква самообладание и поредност. Колкото повече старания вложите, толкоз повече ще вземете. Толкова е просто. 

Източник: Хилел Фулд, маркетолог и консултант на стартъпи за  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР